31 Ocak 2010 Pazar

yaşamak mı ölmek mi?

31 Ocak 2010 Pazar

Michael Cunnigham'ın Saatler kitabından çok etkilenmiştim.Üç kadın,birbirine bağlanan hayatları,aynı zamanda yazar,kahraman ve okur üçgeni.Hayatlarıyla ne yapacağını bilemeyen, kendi içlerinde fırtınalarla boğuşan,ölümle hayat arasında gidip gelen kadınlar.

Stephen Daldry bu zor kitabı müthiş bir şiirsellikle,başarılı oyuncularla beyazperdeye aktardı. Nicole Kidman Oscar kazandı.Ama filmi bu kadar güzelleştiren,akmasını sağlayan en önemli şey Philip Glass'ın harika müzikleriydi.

Piyano ağırlıklı 14 tane parça var soundtrack albümünde.Michael Cunnigham'ın filmle ve müzikleriyle ilgili bir yazısına ve kitaptan alıntılara yer verilmiş kartonette.Filmdeki iniş çıkışları, karakterlerin ansızın aldıkları kararları,yenik düşmelerini,sarsılmalarını müzikler çok güzel aktarıyor.

"The Poet Acts", "Morning Passages", "Why Does Someone Have to Die?" benim favori parçalarım.İnsanı alıp götüren,biraz depresif bir albüm ama filmle kitap da öyle.Sonuçta Virginia Woolf'un ölü bir kuş karşısında yaşadığı dehşet ve intiharına karşın diğer iki kadın her şeye rağmen o an "orada ve hayatta" olmanın hem acısını hem mutluluğunu kabul ediyorlar.Müthiş bir fimi tamamlayan çok güzel bir soundtrack çalışması.

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket