25 Ocak 2010 Pazartesi

Güzel Bir Günden Güzel Bir Söz...

25 Ocak 2010 Pazartesi
Yaklaşık bir buçuk ay önce Ankara Kalesi'ne gezmek için tırmandık. Çok güzel bir gündü. Hava yağmurluydu, ama mükemmel keyif vericiydi. Kalenin surlarına tırmandık. Ankara'yı doya doya seyrettik.

Sur içinde gezerken, küçük çocuklar yolumuzu kestiler. Hemen, kendi yazdıkları tarihi senaryolarla, kaleyi bize anlatmaya başladılar. Aman Allah'ım ne senaryolar, ne senaryolar=)) Neyse çocuklar paralarını aldılar ve çekildiler yanımızdan biz de kendi kendimize gezdik. Kalenin daracık sokaklarına girdik. Bilenler, gezenler bilir, atmosfer mükemmeldi. Bir de hava kapalı olunca bence daha bir etkileyici oldu.

Biraz aşşağılara doğru indik. Bir baktık Çengel Han'ın önündeyiz. İçeri girsek mi girmesek mi, neyse hadi girelim dedik ve gerçekten çok hoş bir mekan. Hatırlarsanız geçen yıl Hillary Clinton, Türkiye'ye gelince orada üniversite öğrencileriyle buluşmuştu. Han, Koç ailesine ait çok eski bir han. Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı, Damat Rüstem Paşa yaptırmış. Vehbi Koç'un ilk olarak iş hayatına atıldığı yer. Han'ın içinde küçük bir bölümü, Vehbi Koç'un çalıştığı küçük dükkan yeniden yaratılmış. Çok hoş, sevimli ve zamanını yansıtan minicik bi dükkan. Orada tarih yeniden canlanıyor. Çok eski değil belki ama. Bence çok değerli bir yer.Çok da etkileyici. Bunun nedenlerinden biri de duvarda Vehbi Koç'a ait bir sözün yer almasıydı. Bu söz;

"Rahatınız için gerekli olan hiçbir şeyden kendinizi yoksun etmeyin; ama size onur veren bir sadelik, sorumluluk içinde yaşayın ve son nefesinize kadar çalışın."

Bu söz o mekanda, o atmosferde bana çok etkileyici geldi ve bence kulağıma küpe olabilicek sözlerden birisi.

PS. Buradaki II. çoğul kişi kuzenim.=))

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket