1 Ocak 2010 Cuma

Merakla Beklenenler

1 Ocak 2010 Cuma
Yeni yıl sinema açısından hayli doyurucu olacağa benziyor.Artık gelse de izlesek dediğim bir sürü film var.Türk filmi bombardımanı biraz azalır da inşallah,bu eli yüzü düzgün yabancı filmleri görebiliriz artık.
A Single Man
Tom Ford'un ilk yönetmenlik denemesi çok iyi eleştiriler aldı.Filmin kostüm tasarımcısı Tom Ford'la ilgili o bir resim yapsa başyapıt olur,sufle yapsa dünyanın en lezzetli suflesi olur diyerek Ford'un nasıl bir yetenek olduğunu anlatmış.21 günde çekilen ancak Tom Ford'un her türlü detayına önem verdiği bu film bakalım ne zaman vizyona girecek.
Thirst
Oldboy gibi bir filme imza atmış olan dahi yönetmen Park Chan-Wook bu sefer Emile Zola'nın Therese Raquin adlı romanından serbest bir uyarlama yapmış.Komşusunun karısına aşık olan bir rahip bir hastalık sonucu vampire dönüşüyor.Film Cannes'da jüri ödülüne layık görüldü.
White Ribbon
Cannes'da altın palmiyeyi kucaklayan filmin yönetmeni Michael Haneke.Burjuva sınıfından hırsını alan Haneke bu sefer kötülüğü kırsalda arıyor.Siyah beyaz olan ve 1. dünya savaşı öncesi bir alman köyünde geçen film itaat ve ceza yöntemiyle uygulanan eğitim anlayışını sorguluyor.
Antichrist
Charlotte Gainsbourg'a Cannes'da ödül kazandıran Lars Von Trier'in son filmi korku türünde bir deneme.Ama konu Trier olunca daha fazlası da oluyor.Yılın en çok konuşulan ve tartışılan filmlerinden biri.
September Issue
Vogue'un efsanevi 2007 eylül sayısının hazırlanışını konu alan ve Anna Wintour'un çalışma stilini ayrıntısıyla gösteren bu filmi Türkiye'dekiler hariç tüm fashionistalar gördü galiba.
Up in the Air
Amerika'da çok sevilen ve oscarlarda aday olması beklenen bu filmin başrolünde George Clooney var.Ömrü havalanlarında ve otellerde geçen bir adamın aşık olması ve hayatının değişmesini anlatan bir "iyi hisset" filmi.
Let the Right One In
Alacakaranlığın pembe diziye dönüştürdüğü vampir mitine karşı bu isveç filmi çocuk vampirleri ve güçlü hikayesiyle izleyicilerde soğuk duş etkisi yarattı.Geçen sene Ankara Film Festivali'nde görme şansı bulduğum bu orijinal film sonunda yeni yılda vizyona giriyor.
Nine
Bir başka oscar yolcusu da Federico Fellini'nin 8 1/2 filminin opera uyarlamasının müzikal hali. Daniel Day Lewis,Judi Dench,Nicole Kidman,Penelope Cruz,Marion Cotillard gibi oscarlı oyuncuların olduğu filmin yönetmeni Rob Marshal.
Broken Embraces
Almodovar'la işbirliğine devam eden Penelope Cruz bu filmde üç ayrı karakteri canlandırmış ve bayağı zorlanmış.Almodovar'ın bu en pahalı ve en uzun filmi artık oscarlı olan mütevazi oyuncu Penelope Cruz'u daha da yıldızlaştıracak gibi.
Box
Donnie Darko'yla en iyi ilk filmlerden birini çeken,sonrasında Southland Tales ile sinemanın en tuhaf filmlerinden birini yapan Kelly bu sefer Cameron Diaz'ı başrole taşımış.
Lovely Bones
Peter Jackson'ın son filmi Lovely Bones kadrosuyla dikkat çekiyor:Mark Wahlberg,Rachel Weisz,Susan Sarandon ve altın kürede adaylık kazanan Stanley Tucci.Film öldürülen genç bir kızın cenneten ailesini ve katilini izlemesini anlatıyor.

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket