21 Ocak 2010 Perşembe

Keşke Sezen Yazsa, Ceceli Söylese...

21 Ocak 2010 Perşembe

2007'den bu yana biz dinleyicilerin hayatında yer alan Mustafa Ceceli, kısa zamanda çok sevildi. Çünkü, sesi gerçekten çok güzel - şuan ki popüler şarkıcılar gibi boş değil-, eğitimli ve bence en önemlisi duruşu çok iyi. İlk olarak ENBE orkestrasıyla birlikte "Unutamam" ile tanıdık kendisini. Bu bir Sezen Aksu şarkısıydı. Hala kulaklarımız da çınlıyor. O günlerde herkesin dilinde bu şarkı vardı. Ben de çok beğenmiştim.

Ceceli, çok şükür tek şarkıyla da kalmadı. Kendisi daha sonra Uzay Heparı'ya ithaf edilen albümde daha önce Aşkın Nur Yengi'nin de seslendirdiği "Karanfil"e yeniden hayat verdi.

Geçtiğimiz yaz "Limon Çiçekleri" single ile yeniden geldi. Ardından da 2009'un sonlarına doğru, "Mustafa Ceceli 2009" albümü geldi. İlk olarak "Hastalıkta Sağlıkta" adlı parçasıyla çıkış yaptı. Bu parça da ilk çıkış yaptığı "Unutamam" ile aynı etkiyi bıraktı dinleyicilerin üzerinde. Klibi de bir hayli güzel. Sözleri Sezen Aksu'nun sözlerini andırmıyor değil. Çok da beğendim açıkçası.

Ceceli'nin son albümünde birçok Sezen Aksu şarkısı yer alıyor. Bazılarının müzikleri de O'na ait. İkisi müthiş bir şekilde birbirlerini tamamlıyorlar bence. Sezen'in şarkıları o kadar güzel hayat buluyorlar ki Ceceli'nin sesinde. Keşke Sezen yazsa, Ceceli söylese. Buna bir örnek vereyim de öyle hava da kalmasın bari=)) "Bekle".

P.S.(Geçenlerde Kenan Erçetingöz'ün programında söyledi Ceceli, bayıldım doğrusu.)

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket