4 Şubat 2010 Perşembe

Moda Haftası Furyası İstanbul'da...

4 Şubat 2010 Perşembe

Dünyada, özellikle Avrupa'nın önemli şehirlerinde düzenlenen moda haftaları, uzun uğraşlar sonun da İstanbul'a da getirildi. Etkinlikler 3-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geniş bir katılımcı listesi olan "Istanbul Fashion Week 2010", dün oldukça saçma hareketlerle start aldı.Önce kimler var onlardan kısaca bahsedeyim.Markalardan;
  • Mavi
  • Koton
  • Avva
  • Desa
  • Que
  • Pierre Cardin gibi Türkiye'de önemli bir yere sahip markalar göze çarpıyor.
Tasarımcılara bakacak olursak;
  • Bahar Korçan
  • Arzu Kaprol
  • Hakan Yıldırım
  • Özlem Süer gibi önemli modacılarımızın yer aldığı uzun bir liste.
Dilek Hanif ve Cengiz Abazoğlu, Avrupa'da ki defilelerden sonra buraya artık sığamayacaklarını farkettiler. Güzel tespit, doğrusu. Ama keşke Arzu Kaprol ve Bahar Korçan da bunun farkına varsalardı. Onlar artık standardları çok yüksek modacılar. Buraları genç yeteneklere bırakmalılar.

Açılışta ki tuhaflığa gelince; öncelikle Bakan Zafer Çağlayan açılışı yaptı ve bir adet konuğu vardı, Meg Ryan. Ne saçma bir isim. Kendisini oyunculuğuyla, sempatikliğiyle sevmeme rağmen, moda haftasına en uzak isimlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Gerek Türk bağlantılı Mango'nun yüzü Scarlett olsun; gerek Dior'un parfüm yüzü Charlize Theron olsun gayet güzel seçenekler var. Ama sanırım paraları yetmemiş. Meg Ryan'ı getirmişler.Bu ilk saçmalıktı.
İkinci saçmalık; Meg Hanım yoğun ilgiden bunalmış, açılışın ardından yapılacak geziye katılmamış. Katılmadığı gibi açılış sırasında kurulan çadır kesilerek oradan kaçırılmış. Ne saçma şey. Daha sonra da apar topar dönmüş. Ne üzüldüm ne üzüldüm!!!

Bu tür etkinlikler, ülkemizin tanıtımı için çok önemli ve gayet kaliteyle yapılabilmekte. Umarım gelecek yıl ve sonra ki yıllarda da devamı gelir. Ama daha alakalı konuklar yer alırsa daha güzel olur sanırım...

5 fikrim var:

Boris dedi ki...

gayet de katılıyorum, ne kadar bayaa ve basit bir moda haftasıdır bu bu ne ezikliktir artı bu siyasetçilerin her açılışta kurdela kesme hevesi nedir, hayrat mı açıyosun yahuu ne kurdelası, heykel mi bu?, illa bişey keseceksen hermes eşarp keseydin hiç deilse modayla alakalı olurdu lol...

ekot dedi ki...

haklsıınn=))

ahmet dedi ki...

ben de sinirlendim meg ryan'a.Yahu bu kadının modayla ne ilgisi var? 90lı yıllarda kaldı meg ryan.bir de şu uzun siyah paltoları giymiyor mu hala? ne demode!
sen de bayağı sinirlenmişsin ki bakanın adını yanlış yazmışsın zafer çağlayanla hüseyin çağlayan karışmış:)

ekot dedi ki...

saol uyarın için=)) arada oluyo böyle şeyler=))

Elif dedi ki...

meg ryan geldi dediler güldüm. bari kıyafetine azıcık özenseymis..moda haftasına geliyorsun concepte uy biraz di mii?? ama yoook itinayla kötü giyinilmis.. paramı verin gidiyim olmus biraz..

 
◄Design by Pocket