3 Aralık 2011 Cumartesi

Evde Film Keyfi ~Celda 211~

3 Aralık 2011 Cumartesi

Geçenlerde DVD aldığım yerdeki çalışanın tavsiyesi üzerine aldığım film 2009 İspanyol yapımı, Celda 211 (Hücre 211). İspanyol sinemasını pek takip etmediğimden biraz tereddütlü yaklaştım. Lakin, merakım ağır bastı ve aldım. İzledim.
Başrollerinde Luis Tosar ve Alberto Ammann yer alıyor. Filmimiz, henüz işe başlayacak olan yeni gardiyan Juan Oliver (Alberto Ammann)'in çalışacağı hapishaneye -göze girmek için- bir gün öncesinden gelip hapishanede çalışanları ve ortamı tanımak istemesiyle başlar. Hapishanede kıdemli gardiyanlarla gezdikleri sırada isyan patlak verir. Juan yaralanır. Diğer gardiyanlar onu 211 no'lu hücreye götürürler ve isyanın şiddetinden korkup onu orada bırakıp kaçarlar. İçeride kalan Juan, kendine gelir ve mahkumların ortasında bulur kendini. Kendini kurtarmak için onlardan birisiymiş gibi yalanlar uydurup, kendini onlara kabul ettirir. İsyan gittikçe şiddetlenir. Olaylar gelişir. Juan, gelişen olaylar neticesinde artık gardiyan değil; mahkum olmuştur. Filmin akışı ile ilgili fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Her şey ayrıntılarda gizli.
Filmi genel olarak beğendim. Biraz fazla kanlı ve İspanyol usulü küfürlü, ama bunlar kurgunun ve oyunculukların iyi olmasına engel değil; hatta artı bile olabilir. Ayrıca ana karakterin her iki tarafta da yer almış olması, sorgulama açısından gayet başarılı bence.
İzlememiş olanlar, ve izleyip de tekrar izlemek isteyenlere iyi seyirler diliyorum.




0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket