26 Kasım 2011 Cumartesi

One Day

26 Kasım 2011 Cumartesi


Uzun zaman önce fragmanını görüp izlemek için can attığım, fakat zaman yetersizliği ve birazcık da tembelliği karıştırınca, izlemek için ancak fırsat bulduğum film "One Day".

David Nicholls'ün aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan filmimizin başrollerinde pek sevdiğim, hatta bayıldığım Anne Hathaway ve benim daha önce de The Other Boleyn Girl'de George Boleyn olarak dikkatimi çeken Jim Sturgess, yer alıyor. Filmimiz genellikle İngiltere olmakla birlikte, birazcık da Fransa da vuku buluyor. 15 Temmuz 1988 başlayan olaylar silsilesi periyodik olarak her yılın 15 Temmuz'unda geçiyor ve 2011'de son buluyor.

Emma ve Dexter'ın birbirlerine aşık olmaları ve bence tamamen Dexter'ın uçarı ve rahat tutumu yüzünden çok geç birbirlerine kavuşurlar. Bu süre zarfında Emma yazar olmak için uğraşırken; Dexter, eğlence dünyasına dalar. Aslında zengin bir aileden gelen Dex, gittikçe düşer. Emma'yal birbirlerinden bu nedenle uzaklaşırlar. Lakin Dex'in dibe vurduğu bir anda, daha önceki her seferinde ki gibi, Emma çıkagelir ve onu yeniden canlandırır. Film'den anlatacaklarımı çok üstünkörü yazıyorum. Çünkü, ayrıntıları verip izleme isteğinizi kaçırmamalıyım.

Aslına bakarsanız, ben daha farklı bir film bekliyordum. Birazcık hayal kırıklığına uğradım. Ama yine de izlemeye değer bir film. Müziklerini çok beğendim. Mekanlar fena değil. Tahmin ediyorum birçok kişi izlemiştir. Ama hala izlemeyen varsa ve izlemek istiyorsanız, pek zaman geçirmeden izlemenizi tavsiye ederim. İyi seyirler...

PS:
1-)Filmde sık sık bu müziği duyabilirsiniz, ama ben yine de paylaşmak istiyorum.
2-)Aşk her zaman yakında olmuyor. Bulduğunuzda sıkı sıkı tutmak gerekiyor sanırım...

4 fikrim var:

Barış G. dedi ki...

Ben çok beğendiiiim... Anne Hathaway mükemmeldi zaten. Uzun sürmesine rağmen 1 sn bile sıkıldığımı hatırlamıyorum.. Tekrar izleyesim geldi bak bu yazıdan sonra :))

ekot dedi ki...

Ben de begendim ama beklentim daha fazlaydi:))

KadirBey dedi ki...

Tam tersine benim beklentim çok düşüktü. Çünkü kitaba bayılmıştım ve filminin vıcık bir romantik komedi olabileceğinden korkuyordum.Çok şükür bu senaryolar gerçekleşmedi ve beklediğim gibi kötü bir film çıkmadı ortaya.Anne Hathaway'in fiziksel olarak kitaptaki Emma karakteriyle pek bir alakası yoktu ama her zaman olduğu gibi gayet tatlıydı. :)

ekot dedi ki...

Ben kitabi okumamistim. Fragmanlardan dolayi beklentimi yuksek tutmustum. Bi de isin icin Anne Hathaway olunca beklenti haliyle yukseliyor:))

 
◄Design by Pocket