19 Kasım 2011 Cumartesi

Ekot is back:))

19 Kasım 2011 Cumartesi
Merhabalaaaarr!! Burada yazmayı çok özledim. Yakında diğerlerinin de geleceğini ümit ederek yeniden bir şeyler karalamaya karar verdim:)
Dönüşüm tabi ki delisi olduğum bir tarih romanıyla olacak:) Demet Altınyeleklioğlu, Nurbanu'nun finalinde müjdelediği kitabını iki kitabı birleştirerek yayınladı. Yayınlanalı ve ben okuyalı çok oldu, lakin ben ancak fırsat bulup yazıyorum. Romanı methetmeye gerek yok. Diğerlerini de yazdığım gibi bu da bir harika!
Muhteşem Süleyman'ın torunu, Işık Kraliçesi Nurbanu'nun biricik oğlu Murad, tahta çıkmış; ama devlet işlerinden çok haremle yoğun olarak ilgilenmektedir. Halk artık söylenmeye başlamış, bunun üzerine de Nurbanu, oğluna helaline alacak bir kız bulur. Bu kız, denizin uzaklardan getirdiği, Venedikli kuzeni Sophia'dan başkası değildir. Osmanlı soyu yine bir Venedikliden, yine bi Baffo'nun rahminden yürüyecektir. Nurbanu, Sophia'dan Safiye'yi yaratır ve Sophia'yı öldürmesini tembihler. Tüm eğitimlerinin ardından Safiye iktidarın tadını alır ve kuzenine Al-i Osman'a kimin kraliçe olduğunu, Nurbanu ölmeden, gösterir. Entirikalarla nice insanlar can verir. Devlet iktidar hırsıyla yanan iki kadının kavgasıyla sarsılır.
Yazmaya başlayınca kendimi durduramadım:) E devamını ve ayrıntıları da okuyun artık.Meraklılarına iyi okumalar...

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket