14 Mayıs 2011 Cumartesi

~Sinyora da Vinci~

14 Mayıs 2011 Cumartesi
Kitabı alalı aylar geçti. Kitaplığımda diğer kitapların arasına sıkışıp kalmış. Geçtiğimiz günlerde bakınırken buldum. İyi ki de bulmuşum. Çünkü uzun bir süre kafama göre okuyacak bir kitap bulamadım. Kitabı, kitapçı da ilk elime aldığımda, Leonardo da Vinci'nin kimsenin bilmediği bir eşi olabileceği ve hikayenin onunla alakalı olduğunu düşünmüştüm, ama değilmiş.
"Tarih Sihirbazı" diye adlandırılan yazar, Robin Maxwell, Leonardo da Vinci'nin annesi olan Caterina'yı kaleme almış. Olaylar, kurgular, mekanlar o kadar güzel tasvir edilmiş ki. Okurken adeta yaşatıyor. 15. yy. İtalya'sını hemen hemen bütün ayrıntılarıyla görebilirsiniz.
Kitapta ana kahramanımız Caterina, Vinci köyünde bir gizli simyacı-eczacının kızıdır. O da eczacılıkla ilgilenir, babasına yardım eder. Köyün zengin ailesi olan da Vinci'lerin yakışıklı oğlu Piero'yla birbirlerini severler. Piero'nun ailesi Caterina'yı onaylamaz, evlenemezler. Bu sırada Caterina hamile olduğunu farkeder. Eh hikayeden bu kadar alıntı yeter. Devamını okuyunuz artık. Bence tarih sevseniz de sevmeseniz de keyifle okuyacaksınız. Şimdiden herkese iyi okumalar...

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket