6 Şubat 2011 Pazar

~Aşk Tesadüfleri Sever~~

6 Şubat 2011 Pazar
Birkaç ay önce sinemaya gittiğimde, fragmanları izlerken gözüme kestirmiştim. O zamandan beri de bekliyorum. Başrollerini Mehmet Günsur ve Belçim Bilgin'in paylaştığı filmimiz, Ankara ve İstanbul'da geçiyor. Aslında İstanbul daha çok yan mekan gibi. Ankara'nın birçok yerinde çekimler yapılmış ve filmin geneline yayılmış. Bu çok hoşuma gitti. Sanırım bildiğimiz mekanların kullanılması, filmi çekici kıldı.
Filmimiz, dünyada olması biraz zor olan ütopik bir aşk hikayesi. Özgür ve Deniz'in kaderleri doğumlarından itibaren kesişir. Aynı gün, aynı hastanede doğarlar. Yan yana yatarlar. Çocuklukları aynı mahallede geçer. Film boyunca da hayatları birçok kez kesişecektir. Artık o gülümseten, insanın "ah ah ne güzel!!" dedirttiği diğer tesadüfleri de izleyip görün, daha fazla açmayayım. Tesadüfleri açıkladıkça hepsi çorap söküğü gibi peş peşe geliyor. O da sonu açık ediyor. O yüzden izleyip görünüz.
Yönetmen Ömer Faruk Sorak'ın ellerine ve kamerasına sağlık. Filmi çok beğendim. Konusu ütopik de olsa, kurgusu ve işlenişi çok güzeldi gerçekten. Merak eden, etmeyen herkesler izlesin bence. Herkes kendine göre birşeyler bulacaktır. İyi seyirler şimdiden...Tekrar emeği geçenlerin ellerine sağlık.

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket