7 Ocak 2011 Cuma

Yersiz Tartışmalar...

7 Ocak 2011 Cuma
Günlerdir dört gözle beklediğim dizi, geçtiğimiz çarşamba nihayet yayınlandı. Sinema filmi tadında bir buçuk saat hiç reklam verilmedi. Ben de soluksuz izledim. Türkiye de şimdiye kadar yapılmış diziler içerisinde en iddialı ve en pahalı yapımlardan birisi sanırım. Diziyi "Yerli Tudors" olarak adlandırdım. Çünkü yayınlanan afişleri, Tudors'un afişlerine çok benzettim ki bana katılanlar da var.
Son günlerde dizinin kaldırılması gerektiğini düşünen bir ton insan var. Devlet erkanı da katıldı bu bir ton insan arasına. En yüksek noktadan eleştiri geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dizinin içeriğiyle ilgili üzüntüsünü bildirdi. Gerek var mıydı bilmiyorum. Üzüntüsünün sebebi de "Bir İslam Halifesini olmayacak ilişkiler içerisinde" gösteriyorlarmış. Ki olmayacak hal de değil pek. Sonuçta Kanuni ya da diğerleri, hepsi insan ve eğer böyle bir şey yoksa, o Harem kurumu neden var? Tamam orası padişahların evi, mahremi. O kızlarda hizmetkarlar. O zaman neden dünyanın dört bir yanından en güzel kızlar getiriliyor ve padişah anaları, valide sultanlar neden hep yabancı ve dünya güzeli kadınlar.Şuraya varmak istiyorum, olaylar dizi için biraz abartılmış olabilir , bu konuda bilgi sahibi değilim, bilemem. Ama asla yoktu böyle birşey diyecek kadar da bilgisiz ve gözü kapalı değilim. Eğer böyle şeyler yoksa, o kadar hikaye nereden çıkıyor. İnsan hayal gücü de bir kaynakla beslenir, ki gerçektir bu kaynaktır.
İzleyicilerin biraz daha sağduyulu yaklaşıp bunun bir dizi olduğunu unutmamaları gerekiyor bence. Sadece bir dizi. Nasıl ki Kurtlar Vadisi bir dizi ise bu da öyle.
Devlet de işin içine girdiğine göre, artık davalar açılır. Sanırım bu güzel yapım da sonlandırılır. Bu olaylar üzücü. Kendimizi daha geliştirip böyle olaylarla uğraşmayacak kadar ilerlemiş olmamız gerekiyor. Ama biz hala geriden geriden geliyoruz...Üzücü..

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket