7 Ocak 2011 Cuma

Karmakarışık...

7 Ocak 2011 Cuma
Bir süreden sonra, nihayet Disney'den tadı damağımda kalan bir animasyon, Karmakarışık. Orjinal adıyla Tangled. Up'tan sonra izlediğim en renkli en canlı animasyondu, doğrusu.
Bilinen hikayelere biraz daha hareket katıp, yeni yapımlara imza atan Disney, bu sefer de Rapunzel'i seçmiş kendisine. İyi yapmış. Filmi Türkçe dublajlı izledim. Dublajı da çok beğendim. Sesler o kadar güzel oturmuştu ki karakterlere. Müzikleri de çok hoştu. Finalde Sertab'ın sesinden "Başka bir şey bu" adlı şarkıyı da dinleyebilirsiniz.
Hikayemiz şöyle: ülkenin Kral ve Kraliçesi bir veliaht istemektedir. Kraliçe hamileyken hastalanır. Tüm halk, bir cadı tarafından saklanan sihirli bir çiçeğin peşine düşer. Cadı sakladığını sandığı çiçeğin yerini açık eder. Kraliyet muhafızları bulurlar çiçeği, kraliçe iyileşir ve sapsarı saçlarıyla Rapunzel doğar. Çiçeği saklayan cadı Rapunzeli kaçırır ve bir kuleye hapseder, kendi kızı gibi büyütür. Yıllar sonra tesadüfen, bir kaçak, kuleye girer. Rapunzel ilk defa biriyle tanışmıştır. Kuleden çıkması yasak olan Rapunzel, onunla pazarlık yapar. Her yıl doğum günün de ortaya çıkan uçan ışıkları görmek ister. Kaçak Flynn Ryder'la yola çıkarlar ve macera başlar.Devamını ve ayrıntıları izleyin artık:))
İki kahramanımız daha var. Birisi Rapunzel'in, sevimli ve komik arkadaşı küçük bukalemun, diğeri ise Kraliyet muhafız atı Maximus. İkisi de çok komikler. Çok güldürdüler beni.
Animasyon severlere tavsiye edilir. Şimdiden iyi seyirler...

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket