14 Haziran 2010 Pazartesi

A Single Man...

14 Haziran 2010 Pazartesi
Geçen hafta tam böyle sınavlarım bitmişken, Elif aradı. Bişiler yapmak üzere okuldan çıktık (Ahmetimizi de aradık fakat kendisi telefonlara pek cevap vermiyorr:))) . Biraz dolaştık sonra sıkıldık hep aynı yerler hep aynı yerler. Biz de eve gidip film izlemeye karar verdik. Aslında herhangi bir filmi değil, nokta arışı yaparak "A Single Man" i izlemeye karar verdik.
Tom Ford'un çektiği, Colin Firth ve Juliaane Moore'un başrollerinde oynadığı bu film, bu yıl birçok yerde çok konuşuldu. Çekimleri gerçekten kaliteliydi. ANcak filmin tek ve en önemli kusuru, herşey fazlasıyla mükemmeldi. Filmi izlerken bu kadar mükemmelliyetçiliğin beni rahatsız ettiğini farkettim. Bence birçok kişi de bundan rahatsız olmuşlardır. Film de başrol oyuncularının dışında -tahminimce- muhtelif mankenler yer alıyorlardı. Yunan heykeli gibi vücudlarıyla salınıyorlardı ortalıkta.Film boyunca üçgen erkenlerin ve 90-60-90 kadınların boy gösterdiği bir dünyayı izliyoruz aslında. F Bu da bi süre sonra biras rahatsız ediyor. Çünkü gerçek dünyadan bir hikayeyi anlatmaya çalışırken gerçek dünyanın dışında, mükemmel bir yaşamı gösterince biraz tuhaf geldi bana.

Giysiler, saçlar , makyajlar mükemmeldi. Ee filmin yönetmeni bi modacı olunca, böyle oluyor. Özellikle Julianne Moore'un afişte de görülen bu saçı ve makyajına bayıldım. Kıyafeti tam görünmüyor ama kıyafet de çok güzeldi. Filmde bütün kıyafetler çok güzeldi. En yaşlı insandan, en küçük çocuğa kadar herkesin çok şık yaşadığı bir yerde geçen filmimiz, eşcinsel bir profesör olan George Falconer'ın , partneri Jim'in aniden ölmesi üzerine, George'un başından geçen trajik olayları anlatmaktadır.

Daha fazla yazmayayım yoksa iyice açık vereceğim. İzlemeyenlere iyi seyirler. İzeleynler de acaba benle aynı fikirdeler mi??

7 fikrim var:

Unknown dedi ki...

kötü bir değerlendirme :)

ekot dedi ki...

Ben pek beğenmedim de ondan, siz beğendiniz sanırım...??

Unknown dedi ki...

böyle bloglara ekot die yazıosun ama o EKOT'u bulan adam benim tamammı..artislik yapma ya da telif hakkını öde..seni buralara ben çıkardım:)

ekot dedi ki...

:)) sizinle ayrı yerler de konuşmak isterim:D

Elif dedi ki...

uu ortam kızışmış :P

Unknown dedi ki...

hemen sizli bizli mi olduk şimdi..odanın kapısını açıpda ay yannış geldim heral diyen ekrem gitmiş, böyle bi havalara girmiş bi ekot gelmiş..bu bloglar falan sanal dünya ekott..bugün buralarda ekmek yiyosan benm sayemde..heklettirim sitenizi benm asabımı bozmayınn :D

ekot dedi ki...

:D

 
◄Design by Pocket