28 Haziran 2010 Pazartesi

Planet 51

28 Haziran 2010 Pazartesi
Başta gitmekte biraz tereddüt ettiğim, ama izlemeye başladığımda büyük keyif aldığım bir film, Planet 51. Bugün henüz izledim. İzlemekte tereddüt etmemin sebebi, fragmanını dahi izlememiş olmamdı.
İspanya, Amerika, İngiltere ortak yapımı olan animasyon filmimiz, Gezegen 51 adlı gezegene inen bir uzay gemisinden inen astronotun, gezegen sakinleri(bize göre uzaylılar) tarafından uzaylı olarak görülmesi üzerine kurulu. Genel Amerikan uzaylı filmleri çerçevesinde korkuttuğumuz uzaylılar, insanı uzaylı olarak görüp, ondan korkarlar, ve Gezegen 51'in askeri birlikleri işe el koyar. Amaçları, uzaylıyı (astronotu) yakalayıp, incelemek. Onlar da bizim gibi, uzaylılardan çok korkarlar ve kendilerini zombiye çevireceklerine inanırlar ve kaçarlar. İçlerin birisi, Lem, istemeyerek de olsa uzaylıya yardım eder ve Gezegen 51 halkına uzaylıların kötü olmadığını gösterir.
Film de, hepimizin çok aşina olduğu Steven Spielberg'in E.T'sine ve Frank Sinatra'nın "Singing in the rain"e atıfta bulunulmuş. Bunlar da gerçekten filme daha bir eğlence katmış. Ben filmi çoook beğendim. Sizlere de tavsiye ederim. Umarım sizler de beğenirsiniz ve eğlenirsiniz. Şimdiden iyi seyirler...

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket