20 Nisan 2010 Salı

Young Victoria...

20 Nisan 2010 Salı
Geçtiğimiz hafta ülkemizde gösterime giren "The Young Victoria"yı çok uzun zamandır merakla bekliyordum. Nihayet geçtiğimiz haftasonu izleme fırsatı buldum. En başından belirtmeliyim ki, filme bayıldım. Tam benlik.
Başrol oyuncusu Emily Blunt'ı çok başarılı buldum. Kraliçe'yi çok güzel canlandırmış.Bildiğiniz gibi filmimiz, bu yıl ki Oscar törenlerinde "En İyi Kostüm Tasarımı" ödülünü aldı. Gerçekten haketmiş. Modadan da biraz anladığım üzere, kostümleri ve takıları çok başarılı buldum.
The Young Victoria'da ki oyuncuların hemen hepsi İngiliz. Film de bu ağırkanlı insanları gayet iyi hissediyorsunuz. Mekanlar harika, görüntüler mükemmel.
Fİlmden biraz bahsetmek istiyorum.Bildiğiniz gibi, film bir dönem filmi. Kraliçe'nin eşi Prens Albert'ın ölmesine kadar olan bir dönemi gençlik dönemi olarak nitelendirmiş. Kraliçe Victoria'nın tahta çıkması oldukça karışık olayların ardından geliyor. 18 yaşına kadar bir sarayda resmen hapis hayatı yaşıyor.18 yaşına girdiğinde bir gün sabaha karşı Kral'ın öldüğü haberi ve onun artık kraliçe olduğu haberini getiren iki kişi tarafaından uyandırılıyor. Başta çevresindekiler, tecrübesiz ve kraliçe olmak üzere yetiştirilmediğinden dolayı, onun tahtı haketmediğini düşünüyorlar. Ama Victoria, öğrenmeye açık ve kendisini geliştirmek isteyen birisi olunca kimse onu engelleyemiyor. Prens Albert'la tanışmalarını ve evliliklerinden de bahseden filmimiz, Prens Albert'ın öldüğü tarihle son buluyor. Kraliçe Victoria, o günden sonra yaklaşık 40 yıl siyahlar içerisinde yas tutarak geçiriyor. İngiltere tarihinde en uzun süre tahtta kalan hükümdar ünvanını hala elinde tutuyor Kraliçe. Prens Albert'la 9 çocukları oluyor ve hepsi de Avrupa'nın çeşitli saraylarında evlilikler yaparak soylarını sürdürüyorlar. Sanırım Avrupa kraliyetlerinin hemen hepsi hala bu soydan geliyorlar.
Böyle bir dönemin filminin yapılmasını çok mantıklı buldum. Dile kolay 64 yıllık bir hükümdarlık ve aslında İngiltere'yi "Güneşin Batmadığı Ülke" haline gelmesinde çok katkısı var. Ayrıca sanatta da bir döneme adını vermiş ve kendi dönemine has mimari eserler ve sanat eserleri var. Çok hoş gerçekten.

Umarım filmi sizler de beğenirsiniz. Şimdiden iyi seyirler...

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket