15 Mart 2010 Pazartesi

Rüzgarın Gölgesi

15 Mart 2010 Pazartesi

Babasının kitapçı dükkanında ona yardım eden, annesini küçük yaşta kaybetmiş Daniel hayalperest ve yalnız bir çocuktur. Babası bir gün onu Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı'na götürür. Daniel'a bir kitap seçmesini söyler. Daniel, Julian Carax adlı bir romancının "Rüzgarın Gölgesi" adlı kitabını seçer. Kitabı okur ve çok sever. Carax'ın kimliğini ve diğer kitaplarını araştırdığında uzun bir yolculuk başlar. Julian'ın geçmişinde imkansız bir aşk, intikam, kaçış, yoksulluk, yalnızlık ve hiç eksilmeyen bir gölge vardır.
Carlos Ruiz Zafon'un kitap içinde kitap olan romanı Rüzgarın Gölgesi, İspanya iç savaşının Barcelona'sında geçiyor. Bu yönüyle başarılı bir tarihi roman. Carax'ın gizemli geçmişi, geçmişin hayaletleri ve sırlarla ayrıca sürprizli bir macera romanı. Daniel, Rüzgarın Gölgesi'yle birlikte büyüyor, Carax'ın geçmişini araştırırken, yeni insanlar tanıyıp en önemlisi aşık oluyor. Anlatılan güzel aşklar ve imkansızlıklara direnen hayatlar, kitabı başarılı bir roman yapıyor. Fermin Romero de Torres adlı sosyalist, hayat ve kadınlar hakkında uzman karakterin cümleleri ise kitaba mizahi bir tat ekliyor.
Kitaplar ve onların büyülü dünyası, savaş zamanı birbirine karışan hayatlar, geçmişin acıları ve mutluluğa dönüşen anlarla ilgili çok güzel bir hikaye anlatmış Zafon. Betimlemeleri, kurgusu ve karakterleri ile dört dörtlük bir roman Rüzgarın Gölgesi. İnsanın içini ısıtan ve gülümseten finali de cabası.

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket