2 Mart 2010 Salı

Percy Jackson& the Olympians...

2 Mart 2010 Salı
Geçtiğimiz günlerde vizyona giren yeni nesil bir mitoloji filmi; Percy Jackson & the Olympians. Filmi daha bu akşam izleme fırsatı buldum. Genel olarak bakacak olursak fena sayılmayan, ama biraz daha özel bakacak olursak orta halli bir film olarak göreceğiz. Yönetmen Chris Columbus'u daha önce çektiği, ve dünyada büyük bi etki yaratan, Harry Potter serisinin ilk iki filminden tanıyoruz. Filmde öyle çok da tanıdık yüzlere rastlanmıyor. Gördüğümüz de tanıyoruz diye sevindiğimiz emekli James Bond, Pierce Brosnan'ı (bir sentor olarak) ; bayan Kill Bill, Uma Thurman'ı (Medusa olarak) ve CSI:NY'un dedektiflerinden Melina Kanakaredes'i( tanrıça Athena olarak) görüyoruz.
Filmin konusu kısaca;
Zeus'un meşhur şimşeği çalınır ve Poseidon'un yeryüzünde ki oğlu yarı-tanrı Percy'den şüphelenirler (neden şüphelendikleri havada kalan bir konu). Bunun üzerine Percy'nin yarı-tanrı olduğu kendisine farkettirilir. Kendisi yarı-tanrılara özel bir kampa götürülür. Asıl macera bundan sonra başlar. Gerisini de izleyin artık:))
P.S.:Film aslında post-modern ve biraz da mitolojik bir Sezercik:Yavrum Benim benzeri diyelim. Anne başka bir adamla yaşar. Üvey baba kötüdür,üvey-oğluna kötü davranır. Anne buna rağmen adama katlanır. Oğlu isyan eder. Gerçek baba, çocuğu uzaktan uzağa seyretmektedir. Anne kaçırılır. Oğul ve öz baba da anneyi kurtarırlar gibi:))

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket