27 Mart 2010 Cumartesi

Moskof Cariye: Hürrem...

27 Mart 2010 Cumartesi
Artemis Yayınları'nın son yıllarda arka arkaya çıkardığı tarihi-kurgu romanları okumaktan çok hoşlanıyorum. Bu furya, Tudor hanedanının kadınlarıyla başladı. Orjinalleri İngiliz yazar Philippa Gregory'nin kaleminden çıkan romanları; Artemis Yayınları, biz Türk okurlara sundu. Bu romanlara benzer bir roman da bizden geldi. Demet Altınyeleklioğlu'nun kaleminden çıkan Moskof Cariye: Hürrem. Yine Artemis'in bize sunduğu romanı, zaman yetersizliğinden dolayı biraz uzun sürede okudum. Yoksa -813 sayfa olmasına rağmen- bir çırpıda okunabilecek bir roman. Çok beğendim. Yazarın da romanın sonunda özellikle vurguladığı, ana iskeleti gerçek fakat ayrıntıların kurgu olduğu bu roman, genel olarak dönemin saray hayatına ışık tutuyor.
Genelde hepimizin bildiği Hürrem Sultan hikayeleri, yazarın usta kalemiyle yeniden hayat bulmuş ve tarihi kurgu romanlardan hoşlananlar için okuması çok keyif veren bir roman olmuş.
Kitap ilk çıktığında okumamak için bir süre direndim. Çünkü daha önce birçok kez Hürrem&Kanuni aşkını farklı kalemlerden okudum. Bu romanı da onlardan biri sandım. Ama daha fazla dayanamayıp, aldım ve okumaya başladım. Olayları, kişileri, mekanları birçok kez okumama rağmen, yazarın usta anlatımıyla ilk defa tanışıyormuşçasına okudum. Sizlere de tavsiye ederim. Yazar, Demet Altınyeleklioğlu'nun da ellerine sağlık. Osmanlı hanedanının göze batan diğer kadınlarını -Nurbanu, Safiye, Kösem- da konu alan romanlar bekliyorum.


0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket