5 Mart 2010 Cuma

Bi Cam Açabilir miyiz?

5 Mart 2010 Cuma

Ankara'da ulaşım indirimi ortamı yeterince germişken ben ayrı bir şikayetimi ve serzenişimi dile getirmek istiyorum. Özellikle 541 gibi uzun seferli otobüslerde neredeyse araf tadında bir işkenceye dönüşen yolculuğu daha tahammülfersa kılan şey yolcuların cam açmak istememeleri. Klima çalışmıyor falan zaten. Çoğu kişi kışın üşümekten yazın da cereyanda kalıp hasta olmaktan korktuğu için kimse cam açmaya yanaşmıyor. Eee vatandaşım niye bu çile niye bu ıstırap niye kan ter içinde yolculuk ediyoruz?
Sıcaktan bunalmak çok kötü bir şey bayılacak gibi oluyor insan. Yıllar önce "Benimle dans eder misin" yarışmasında canlı yayında fenalaşan Asena salonda bir cam açabilir miyiz diye komik bi ricada bulunmuştu ama hak vermek lazım insan da kafa da kalmıyo o baygınlık esnasında. İşte bu hissi otobüslerde sık sık yaşamak insanı daha da kötü yapıyor.
Binerken, bineyazarken herkes çıkarsın montunu rahat edelim. Cam açmaya gerek kalmasın ama bunu da kimse yapmıyor. Herkes Burberry trençkotuna, Paul and Joe montuna fena düşkün olmalı ki herkes kat kat oturuyor. Bi cam açar mısınız çok havasız oldu burası deyince, ay ben hastayım ya da terledik kuranderde kalmayalım diyorlar.
Tam bir feciket bu toplu ulaşım, tam bir sabır işi. Allah kolaylık versin hepimize!

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket