18 Şubat 2010 Perşembe

Bu Kitabı Çalın!

18 Şubat 2010 Perşembe
"Ben, yazdığı hikayeye dönüşen adamın hikayesini yazan adam olarak bütün çıkış ümidimi onunla birlikte kaybetmiştim."


Murat Gülsoy'un 2001 Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazanmış öykü kitabı "Bu Kitabı Çalın" önsöz ve sonsöz tadındaki öykülerle birlikte 12 öyküden oluşuyor. Kolay okunan ama sürprizli öyküler yazmış Gülsoy. Sade, süssüz ama değişimlerle renklenen öyküler.
Bu yaratıcı öykülerde "Kötü Yola Düşen Ev" sahibini de kötü yola düşürüyor. "Hızlı Düşünme Sanatı" seminerine katılan genç bir kadın hızlı bir şekilde ilişkisini sorguluyor. "Hasta Bir Konak" kiracısını zapt ediyor. Alacakaranlık kuşağı dizisi yazan senaristler "Birkaç Dolar İçin" kendi yarattıkları kabuslarının içine düşüyorlar.
Murat Gülsoy yazmak-yaratmak, gerçek-kurmaca, kahraman-yazar kavramlarını ve zıtlıklarını da kullanmış. "Yazarın Belleği" ve "Kukla" bu tarzda yazılmış öyküler. "Yazarın Belleği" mizahi bir üslup izlerken "Kukla" ürkütücü ve tedirgin edici.
"Bu Kitabı Çalın" özellikle ilk ve son öyküleriyle esprili, yazı sanatı üzerine düşünen ve zekice yazılmış bir öykü kitabı. Benim gibi roman seven, öyküye mesafeli birine bile çok keyif verdi.

0 fikrim var:

 
◄Design by Pocket